UPP TILL KAMP!

Tidigt sextiotal i ett vackert Göteborg. Ungdomar med drömmar så stora att kropparna nästan spricker. Vrickade familjeförhållanden bakom perfekt putsade fasader. Protester mot Vietnamkriget och USA-imperialismen. Idoldyrkan av Bob Dylan och Mick Jagger. Okej, jag gillar verkligen denna serie. Denna serie vid namn Upp till kamp. Första avsnittet visades ikväll på ettan och jag är fullkomligt såld. Det spelade inte så stor roll att serien och karaktärerna var lite väl klichéartade och att allting var lite överdrivet romantiserat, ibland är det skönt att bara sätta upp håret i en slarvig knut, slänga upp fötterna på soffbordet, njuta av fint skådespeleri och fantastiskt svartvit foto och drömma sig bort. Drömma sig bort till ett sextiotals-Sverige fullt av pojkar i vita linnen, drömmar om USA, för många cigaretter och välskräddade klänningar.

KÄRLEKSFÖRKLARINGAR

Den visades förra våren (tror jag) och då satt jag klistrad vid varenda avsnitt. Skrek av glädje när jag såg att repriserna skulle börja sändas igen ikväll!


marie

Åh, fan. Jag hade missat att den repriseras. Den är underbart bra! Har den inspelad här hemma någonstans men far lyckades på något sätt att inte få med cirka 15 minuter i något avsnitt, vilket grämer mig något oändligt. Får göra slag i sak och se det som saknas så att jag inte längre bara har sett "Upp till kamp! - Pappa Lasse Edition".


Elias

Åh, jag håller med.

Tittade på den serien för ett tag sen och hade verkligen ett par trevliga timmar. Plus att "rikemanssonen" är extremt snygg, trots beatles-frisyr.Julia, jag saknar dig. Ha det toppen på emmaboda.

PUSS


Lisa

serien är underbar.

saknar den, har totalmissat att den går på tv igen.


Emilie

marie: Och jag förstår verkligen att du skrek av glädje, serien är ju alldeles fantastisk! Första avsnittet var underbart och det andra var ÄNNU bättre. Serien får mig både att le, att skratta, att rynka pannan och att gråta. Jag är fullkomligt såld.Elias: "Upp till kamp - Pappa Lasse Edition" låter väldigt fint, men jag förstår din irritation. Du får helt enkelt bänka dig på måndagskvällarna eller gå in på SVT play (den underbara streaming-funktionen som SVT numera har på sin hemsida).Lisa: Det är inte bara rikemanssonen som ser helt fantastiskt ut, det är så galet många som är så gaaaalet vackra!

Och jag saknar dig Lisa, det är dumt att vi sommarjobbar så osynkat så att du jobbar nu när jag är ledig och tvärtom. För jag vill ha min Lisa, jag vill ha sena nätter med märkliga filmer och promenader på Bårarp.

Puss till dig min fina vän.Emilie: Den är verkligen underbar. svt play eller svt1 på måndagar, mmm, missa inte.


julia

fan det där vill jag ju oxå se! fan fan fan att det inte sänds här!! =(


Sofia i London

Upp