SÄG HEJ PÅ EMMABODAFESTIVALEN

Ack, vad man känner sig drop dead gorgeous, som en riktig puma faktiskt, när man sitter vid skrivbordet iförd sin bistra uppsyn, sin minst sagt svettiga arbetsskjorta och de där strumporna som man inte använder vid några andra tillfällen än när pensionärslägenheter behöver städas, leverpastej och nyponsoppa behöver införskaffas och mediciner behöver överlämnas. Dessutom åsamkar min mammas ljusgrå pannband från åttiotalet min frisyr och mitt självförtroende oåterkallelig skada. Mig veteligen dog Björn Borglooken för ganska längesen. Som pricken över bokstaven i, GRÄDDEN PÅ MOSET, toppar jag min tisdagskvällslook med en något finnig panna täckt i en mintdoftande tea tree skin clearing lotion från Body Shop som min vän Sophie, anställd på Body Shop, kastade till mig i ren desperation. Tack och lov är krämen infused with tamanu oil, aldrig har jag känt mig mer lättad.

Nej. Nog med nonsens och hudvårdsprodukter. Efter morgondagens korta arbetspass åker jag en liten bit söderut tillsammans med Sophie, min bror och några andra pojkar/män. En av pojkmännen kommer från Frankrike men heter ändå inte Jean-Claude. Jag är besviken. Väl framme i Emmaboda kommer jag att med mycket stil, elegans och skicklighet slå upp det silvriga tält som har överlevt en Arvikafestival och två festivaler i Emmaboda. Nu är det dags för min tredje och aldrig förr har mina olika attiraljer varit så vackert utlagda på min säng för att sedan en efter en bli avkryssade på min mycket ambitiösa packningslista. Annars hade jag kanske, gud förbjude, glömt våtservetterna eller ficklampan eller kombinationslåset eller solfjädern. Min stil under Emmabodafestivalen hade kunnat bli följande: "MÄNNER ODER ALKOHOL?! ALKOHOL!!!". Så står det nämligen på det vykort som min primadonna Sofia skickade till mig från Polen för inte alltför längesen. Men jag tänker att jag tar både männen och alkoholen. Jämt och ständigt. Hela tiden. Tusen gånger om. Men några gånger går jordnötssmöret före båda två.

Sååå. Vad jag egentligen vill komma fram till är följande: OM NÅGON AV ER SER MIG PÅ EMMABODA MEN INTE KOMMER FRAM OCH HÄLSAR ÄR STRAFFET ARKEBUSERING AV MIG PERSONLIGEN. LÅT MIG BJUDA PÅ TRE KLUNKAR ÖL ELLER FNITTRA NERVÖST I NÅGRA SEKUNDER ELLER MUMLA ATT NI ÄR SÅ HIMLA FINA. MEST AV ALLT VILL JAG JU BARA KRAMA ER.
Upp