julia svarar
(bild 1, 2 och 3)

om mig, livet, tankar och knäppa saker ungefär.

Vad heter du? Julia

Bästa tipset till fjortonåriga mig? Våga, våga, våga. Och låt inte några högstadieidioter trycka ned dig.

vad gör du när, som nu, vardags tristressen blir för mycket? Då åker jag högst upp i ett parkeringshus med någon fin vän. Eller så går jag ut mitt i natten för att andas. Eller så dör jag lite smått inombords Eller så tittar jag på någon favoritfilm, spelar tv-spel eller bakar. Ungefär.

gillar du att baka?
Ohja, det kan vara jätteroligt. Oftast blir det bra, men riktigt avancerade bakverk har jag ännu inte försökt mig på.

favoritfärg? Jag måste nog svara himmelsblå, havsblå, turkos, midnattsblå, koboltblå. Alla blåa nyanser.

favoritmaträtt?
Jag tycker att sushi smakar himmelskt, efter det där påhittet att jag ska vara vegetarian kan jag dock bara äta sushivarianterna utan fisk. Men bara det finns wasabi och soja är jag nöjd. Annars älskar jag kombinationen rödbetor och chevre, något som går att göra till diverse gudomliga maträtter.

gillar du te eller kaffe? jag gillar inte kaffe, men älskar te (helst svart).

vad gillar du för te? vilket är favorit? Svart te ska det vara, Lady Grey, Russian Earl Grey och Black Chai är favoriterna.

Vilken är di lyckligaste stund i hela ditt liv? Åh, åh, åh, jag vet inte. Ibland känner jag ett lyckorus ila genom hela min kropp, något som ibland håller i sig i några minuter, några timmar, några dagar eller till och med flera veckor. Men den lyckligaste stunden, åh, jag vet inte, jag kände mig i alla fall hemskt lycklig när jag var i Portugal 2007 (en fantastisk utbytesresa). Och just nu känner jag mig glad och lite smålycklig mest hela tiden, tack vare mina fantastiska vänner, våren och han det finaste jag vet. Dock tycker jag inte att lycka är något man måste eftersträva, glädje är underskattat, och när man som minst anar det kan man känna ett lyckorus spira inom en.

Om du fick välja en dag i ditt liv som du hade velat leva igen, vilken hade det då vart? Den här dagen.

om du fick välja vilken frisyr och hårfärg i hela världen, hur skulle du då se ut? jag skulle ha ett långt, tjockt, storlockigt hårsvall i allra naturligaste och rödaste nyans. för det är så vackert att jag nästan tappar andan. ungefär så här:

(bild härifrån)

Vilken är din normala hårfärg? mörkblond är jag naturligt, så här ser det ut:färgar du håret? ohja. i augusti kom jag på att rött hår var en rolig idé och hade sedan den hårfärgen fram till för några veckor sedan då jag bestämde mig för att skaffa vitt hår. efter fyra blekningar (åtta paket blekmedel) är mitt hår dock fortfarande infernaliskt påskgult. i åttan hade jag lila hår, det var också intressant. Och i nian hade jag visst blåa och rosa slingor ett litet tag.vad är din skostorlek? vanligtvis 38

vilken är din favorit-klädbutik? åh, det hände sig en vacker dag att jag började handla nästan enbart second hand. och nu klarar jag inte riktigt av att handla nyproducerat längre, mestadels på grund av den ekonomiska aspekten, men också för att jag tycker klädstil är ett roligt uttryckssätt och att det är fullkomligt galet att vi i världen nyproducerar så mycket kläder (och andra saker också för den delen) trots att vi har så mycket som går att återanvända. Titta in min second hand-guide, den innehåller i princip alla ställen jag handlar på.

när fyller du år? jag föddes den andra december nittonhundranittiotvå. vilket betyder att jag inte fyller arton förrän i december, jag döööör!

Vilket är ditt favoritord? Jag tror inte att jag har något finurligt favoritord som så många andra tycks ha tyvärr.

Sminkar du dig? Isåfall, hur och med vad? :) Ibland använder jag smink, ibland inte. Det känns inte som något måste, men när jag väl sminkar mig kan jag använda mig av lite foundation, vit eyeliner, svart dipliner och mascara. Slutligen brukar jag markera mina ögonbryn en aning med tri brow kit från Face.

vad går du för linje på gymnasiet? Samhällsvetenskapligt program med internationell inriktning, vilket i princip är som samhäll samhäll med undantag för att vi läser samhällskunskap, historia, geografi och internationella relationer på engelska. Vi måste dessutom skriva våra projektarbeten på engelska och sysslar med vissa specialprojekt.

Hur ser ditt drömliv ut om fem år? Om fem år är jag tjugotvå år och bor någon annanstans än i Jönköping. Kanske har jag börjat plugga till psykolog i lund, om jag inte har ändrat framtidsplaner eller misslyckats med att komma in. Kanske är jag på någon annan plats i världen, pluggandes eller jobbandes eller helt enkelt runtresandes på äventyr. Kanske har jag skrivit en bok, det hoppas jag verkligen. Förhoppningsvis äter jag mycket rödbetor, chevreost, avokado och grapefrukt, pussar på någon fin pojke och umgås med vänner jag tycker om. Förhoppningsvis är jag inte död.

Vad skulle du göra om du fick leva som kille för en dag? Det klassiska: kissa ståendes, ha det trevligt med någon fin flicka och kanske lyssna lite på vad vissa pojkgäng pratar om i sin ensamhet. Men jag skulle också försöka ta reda på vad som är mer accepterat att göra som kille i samhället, men inte lika accepterat för kvinnor, ungefär.

Hur botar man blyghet och social handikappning? Mycket handlar om att våga, men det stora problemet är väl egentligen just att man inte vågar. Det kan ibland hjälpa att tänka ”vad kan jag egentligen förlora och vad kan jag vinna?”, vinsten och stoltheten över att ha vågat är nästan alltid värt det. Annars går du bara och grämer dig över allt du borde ha gjort och alla pojkar du borde ha hånglat upp och alla människor du borde ha pratat med på den där festen. Men det är verkligen lättare sagt än gjort.

om du fick välja vilken plats/person i hela världen som du skulle få fota, vem skulle du välja?
Om jag ska vara helt ärlig har jag ingen aning. Men kanske någon människa med väldigt speciella ansiktsdrag på någon väldigt öde plats. Eller något helt annat och någon helt annan.

om du fick använda ett enda ord resten av ditt liv, vilket skulle det vara? Detta svar borde nog vara taktiskt och väl genomtänkt, för mycket kan man ju visa med olika hand- och kroppsrörelser. Kanske skulle jag skriva ned allt jag ville säga och bara få säga ordet älskar, för då skulle (klichéartat nog) bara ett fåtal personer få höra mig prata. Eller kanske skulle jag skrika Julia och dunka mig i bröstet under min resterande livstid, så att folk skulle veta vem jag var och så.

hur ser dina perfekta sommarskor ut? mina drömskor för alltid och alltid och alltid är vadsomhelst i brunt skinn och träklack från chloé, oavsett årstid.


ifall det var möjligt att bo och leva i både vatten och i luften utan några hjälpmedel, var hade du helst levt? högt uppe bland molnen, utan tvekan! Jag fascineras verkligen av månen, solen, stjärnorna och alla moln. ja, egentligen av hela himmeln. Dessutom kan jag vara ganska undervattensrädd, djupt under havet är allt mörkt, inte turkost.

Om du skulle vara ett djur, vilket skulle du vara och varför? Jag skulle vilja vara den där väldigt mäktiga ”fågeln” i Avatar, dels skulle jag få bo på världens hippaste planet och dessutom skulle jag vara störst, bäst och vackrast. Annars kanske jag skulle trivas som en tillbakadragen hasselmus eller som en blodtörstande vithaj. Eller kanske som en växtätande rovfågel.

Ska du på någon festival i sommar? Min emmabodabiljett är redan köpt, dessutom ska jag försöka att åka på Arvikafestivalen (om jag lyckas få sommarjobb och på så vis får råd med en tripp till Arvika).

(emmaboda 2009)

Vad tror du händer efter döden? Jag tror att man dör och sedan inte existerar längre. Man föds inte i någon ny form och kommer inte till någon himmel. Efter döden tror jag att allt är slut, så man bör verkligen göra det bästa av sin tid på jorden och leva så som man verkligen vill leva.

Gillar du att åka buss sent om kvällen och lyssna på musik samtidigt som du tittar ut genom fönstret?
Jag älskar det, verkligen älskar det. Men ibland kan bussresorna ta så lång tid att jag nästan somnar, och då älskar jag det mindre, för då skulle jag hellre ligga hemma i min säng.

Vad är ingenting? Även ingenting är ju någonting, för det är ju ingenting.

Om himlen skulle fyllas med tusentals krigsplan en grå novembereftermiddag, vad skulle du känna? Förmodligen ett hårt klappande hjärta och ångest och panik. Jag skulle undra varför jag hade suttit i ett klassrum i hur många år som helst om allt nu skulle få ett abrupt slut. Sen skulle jag ringa alla mina vänner för att försäkra mig om att de var okej och var i säkerhet. Men mest skulle jag nog få panik. Och sen skulle jag köpa riktigt god mat och bjuda in till fest.

hur ser dina morgonrutiner ut?
vaknar halv sju, går upp, grymtar, duschar, väljer kläder hur länge som helst, säger hejdå till mamma som går till jobbet, äter frukost, fönar och gör något med mitt hår, sminkar mig kanske, ropar ”hejdååå jonatan!” till min bror och springer till bussen. ibland får jag för mig att fota i morgonljuset och så.


vad ska du göra till sommaren`? Emmabodafestivalen ska jag garanterat på, kanske även Arvika. Sedan hoppas jag på någon form av sommarjobb, oddsen känns dock inte särskilt höga trots ansökningar. Sen vill jag pussas, åka till stockholm, träffa massa släktingar kring midsommar, simma i vättern, ha picknick på bårarp och på parkeringshus, gå på utomhusfester och hemmafester och åka på roadtrip (sista punkten är dock önsketänkande). Sen försöker jag övertala min mamma om Paris dessutom, men det händer nog inte.


Vad för slags kommentarer är det du önskar att du fick, och hur brukar dina kommentarer se ut i andras bloggar?
Jag brukar ganska ofta skriva helknäppa, långa kommentarer med filmreferenser eller citat eller rim. Annars skriver jag väl mest att något är vackert eller fint och varför jag tycker det. Kommentarer jag önskar att jag fick fler är sådana innehållandes konstruktiv kritik, men det är svårt att skriva sådana, det tycker även jag. Dessutom blir jag ju alldeles spattig i hela kroppen av alla finafinafina komplimanger och lovord, dessutom älskar jag när människor kommenterar något långt, nästan som små historier, berättandes om sig själva eller så. OCH JAG VET, JAG MÅSTE BLI BÄTTRE PÅ ATT SVARA PÅ ERA FINA KOMMENTARER, förlåt. Jag ska börja med det, kolla in i inläggens kommentarfält så.

Vilken årstid är bra? Och vilken gillar du mest? Jag gillar sommar allra mest, men klarar inte av alltför höga temperatur (då får jag så ont i huvudet och blir dessutom stiligt kräftröd om jag inte använder solskyddsfaktor 40000). Men hur jag mår är inte nödvändigtvis kopplat till årstiderna, ibland älskar jag vintern. Jag skulle nog inte klara mig utan årstidsskiften tror jag.

Är du rädd? Mest är jag nog rädd för att låta rädsla ta överhanden, rädslan för att våga och rädslan för framtiden ungefär.

Återvinner du dina sopor? Det borde man göra. Vi har kompost, pappersinsamling och sorterar dessutom pet-flaskor, glas, plast, pappersförpackningar, metall och liknande.

Känner du dig fri? Ibland, ibland inte. Just nu känner jag mig fri, för imorgon åker jag till stockholm.


Vad skall du göra när du blir stor? Jag har lite olika planer. Jag är inställd på att plugga psykologprogrammet i lund, men kanske ändrar jag mig. Sen vill jag helst skriva böcker, men det är kanske alldeles fasligt svårt. Jag ska se till att leva, likt jag gör nu, och inte sluta våga och fastna för hårt i trista vardagsmönster. Sen vill jag flytta härifrån.

Släckte du lamporna på earth hour? Då läste jag poesi på en scen för allra första gången, och scenljuset var tvunget att användas. Så nej.

Hej vill du rösta på mitt bidrag i Nellys bikinitävling. Nej tack, det är väldigt lugnt faktiskt. Men här har ni andra länken om ni är otroligt sugna på att hjälpa till: http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=xrUPw7OXpi1Ztl35pVHhfyPi#bikiniGallery

Och när känner du dig som bäst, så fri och lätt? när du är med någon speciell person eller bara har tid för dig själv? (lite konstig fråga jag vet) kramkalas
kramkalas önskar jag dig också! Det skiftar verkligen jättemycket, ibland vill jag vara omgiven av mina vänner och ibland vill jag bara sitta inne på mitt rum alldeles själv. På väg bort härifrån brukar jag känna mig fri och lätt.

Vilken tanke dyker flest gånger upp i ditt huvud en helt vanlig dag?
”åh åh åh, vad fin han är, aaahhh, jag blir galen” om han det finaste jag vet.

dricker du om det är fest eller så? röker du? Jag har varit påverkad färre gånger än hur många fingrar som ryms på en hand och rökt färre gånger än hur många fingrar som ryms på två händer. Det kan hända att jag dricker några klunkar vin eller martini eller finsprit eller så, men jag dricker verkligen inte ofta. Jag är inte emot drickande och rökande men tycker inte om något av det när det går till överdrift och händer för ofta och allt bara blir misär. Jag behöver inte dricka för att ha roligt och skulle aldrig någonsin få för mig att börja röka regelbundet, kol och lungcancer är inte roliga saker. Inte bukspottskörtelinflammation heller för den delen.

vad drömmer du om? Resor till avlägsna platser.

vad vill du göra i framtiden?
Resa och pussas och skriva.

vad vill du göra nu?
Pussas, äta någonting, se en film, packa till stockholm, svara färdigt på alla dessa frågor.

Kanske mer är ett helt inlägg. Men en miniguide till jönköping ifall man nu får för sig att besöka den staden en gång i framtiden.
Det skulle jag verkligen kunna göra en! Påminn mig igen om den aldrig dyker upp.

vilken är din favoritblogg?
danceamongclouds.blogg.se tror jag. Izzies blogg är nämligen så himla rymma-iväg-vänlig med alla vackra bilder hon hittar på olika ställen och alla fantastiska texter som hon skriver själv. Jag läser väldigt många olika bloggar av väldigt skilda anledningar, dessutom har många av mina vänner underbart fina bloggar. Har ni några tips på bra bloggar som jag borde titta närmre på får ni gärna ge mig adresserna.

(bild 1, 2 och 3)

Om musik, litteratur och film.

nämn dina fem favoritband/artister? Jag vet inte riktigt, sånt där går lite i perioder för mig. Under låg- och mellanstadiet lyssnade jag nästan bara på No Doubt, sen var det mycket P3, sen fann jag Miss Li (det är förresten därför min blogg heter ohhboy, jag skapade den typ ett och ett halvt år innan jag började använda den). Återkommande är väl Håkan Hellström, och sedan november förra året har jag lyssnat väldigt mycket på Kent. Annars lyssnar jag på ungefär vadsomhelst hela tiden, fullkomligt beroende på vilket humör jag är på.

musiksmak? Min musiksmak är ganska varierad. Ibland lyssnar jag på döda svenska artister, ibland på högst levande sådana. Ibland på jazz eller soul, ibland gammal fransk musik, ibland brittisk eller amerikansk pop. Ibland litelite postrock, ibland electro, ibland ”indie”, ibland klassiskt, ibland lite ska.

vad läser du för böcker? Allt möjligt, men inte deckare eller skräck. Jag fullkomligt älskar att läsa, men är urusel på att ta mig tid till det och gör istället andra onödiga saker.

vad läser du just nu?
I förra veckan läste jag The History of Love av Nicole Krauss och En världsomsegling under havet av Jules Verne, just nu läser jag ingenting.

om du bara fick läsa en bok till innan du dör, vilken skulle det vara? Min vän Sophie pratar väldigt ofta om Maria Lowdens bok Allt, den har jag inte tagit mig tid att läsa ännu, så kanske den.

vilken låt spelas mest hemma hos dig just nu? Puttin’ On The Ritz – Judy Garland
om du fick åka vart du ville, vart skulle du åka då?

Om ditt liv skulle få vara som i en film, vilken skulle det vara?
Jag älskar film så galet mycket, och önskar kanske att mitt liv var ungefär som i en kärlekshistoria (minus dem inte alltid så fina föräldrarna kanske). Stockholm, sommar, sjuttiotal, Rolf Sohlman, ja, ni förstår.

lyssnar du på doktor kosmos? Nej, det gör jag inte.

vilken är din favoritlåt av håkan hellström? Hm, jag tror Här kommer lyckan för hundar som oss, men det beror på vilken sinnesstämning jag befinner mig i. Ibland kan Ramlar vara rätt, ibland För sent för Edelweiss, ibland En midsommarnattsdröm.

vilken låt skulle du lyssna på när..
Om du vill får du gärna svara på samma frågor men stoppa in en film i svaret i stället.
Okej, jag svarar först vilken låt, sen vilken film.

..allt känns bäst? Guess Who’s Gonna Get Some Tonight – Moneybrother / Mannen som älskade Yngwe
..det regnar ute och den här dagen håller på att gå åt skogen?
Didn’t we almost have it all – Timo Räisänen / Inglorious Basterds
..solen sipprar in gjenom persiennen så där mysigt en tidigt junimorgon?
Here Comes The Sun – Nina Simone / Before Sunrise
..dagen efter, inte med alkohol inblandat, utan när den där känslan av tomhet och saknad dyker upp när något underbart är över?
Et Moi, Et Moi, Et Moi – Jacques Dutronc / Första dagen på resten av ditt liv (franskt, allt för att drömma mig bort)
..när du har en resväska för tre dagar som ska packas på mindre än fyra minuter?
Kom Igen Lena! – Håkan Hellström / (då hinner jag inte riktigt se en film, men gärna youtubevideon med midnight beasts cover av Tik Tok)

..när du kommer hem efter en promenad i den fantastiska vårsolen, gärna efter att ha varit på något tråkigt ställe?
Trubbel – Monica Zetterlund / En kärlekshistoria
..allt känns skit?
Mad World – Erlend Bratland / Donnie Darko
..när du vaknar och inte vill att den här dagen ska vara?
..en fin eftermiddag i mitten av juli?
I Think I Need A New Heart – The Magnetic Fields / Disturbia
..kvällen för julafton?
Fairytale of New York – The Pogues / Ratatouille
..när du känner dig så där ensam som du så fint och modigt skrev om för några dagar sedan?
Den Döda Vinkeln – Kent / Blade Runner (lyssnar och tittar på deprimerande saker och självömkar)

Vem var din FÖRSTA bästa vän? Lovisa heter hon, vi var grannar när vi var små.

hur var din högstadietid? Så här.


(bild 1, 2 och 3)

Om kärlek på ett ungefär

Har du pojkvän? Ja. Och han är det finaste jag vet.

(bild 3 har min vän Sophie fotat)

Hur många förhållanden har du haft? Vilket var ditt bästa? Jag har haft ett ”på riktigt”-förhållande, och det befinner jag mig i just nu. Annars har det mest funnits fina pojkar som jag har tyckt om eller som har tyckt om mig, det har aldrig lyckats bli riktigt ömsesidigt. På låg- och mellanstadiet hade jag väl ett tiotal pojkvänner dock, det var ett himla fråga-chansande där ett tag.

får jag ligga med dig?
Hur mycket jag än tycker om dig min kära, kära Sanna säger jag nog faktiskt nej tack till detta erbjudande.

vilket är ditt finaste kärleksminne? Åh, den frågan är så väldigt svår att svara på och beror väl egentligen på hur jag definierar kärleksminne (ömsesidig kärlek och så alltså). Det är så fint att B fnittrar när vi inte har setts på ett tag, och jag älskar att vakna upp bredvid honom. Ibland vaknar han och tycker att jag ser så himla kall ut och försöker därför varsamt lägga mer täcke över mig. Det är väldigt fint av honom, men jag lyckas vakna nästan varje gång. En gång fick jag en blandskiva av en pojke, den innehöll alla hans soulfavoriter. Då smälte jag, men tyvärr inte tillräckligt mycket för att känna fjärilar i magen.

hur träffade du din pojkvän? det var den fjortonde november tvåtusennio. min vän helena hade fest i sitt hus och jag kom dit ganska tidigt på kvällen. vi var mestadels flickor, men vid tiotiden ungefär kom tre pojkar och en till flicka intrillandes. jag hade sett han med det fina håret (jag visste inte vad han hette) i skolan förut, vissa av mina kompisar hade spanat in honom en aning och så. jag var uttråkad, han var alkoholpåverkad, och vi var båda ytliga. givetvis sa jag någon heltypisk kommentar om att jag ville dra fingrarna igenom hans hår, och på den vägen fortsatte det. jag fick dra fingrarna igenom hans hår och bara några veckor efter det var vi tillsammans. det kändes och känns fortfarande väldigt rätt, trots att vi egentligen är hur olika som helst.

Är du oskuld? Det väljer jag faktiskt att inte svara på, då den frågan känns lite väl personlig. Av vilken anledning ni väljer att tro att jag inte svarade är ju sedan givetvis upp till er.

(bild 1, 2 och 3)

om att fotografera och skriva

vad har du för tips till folk (som mig) som vill börja fotografera? vilken kamera ska man köpa om man inte haft någon systemkamera innan? Hm, jag vet inte riktigt. Nikon och Canon är de två ledande kameramärkena och jag tror att de är ganska jämnbra, Canon är dock en aning bättre att fotografera med i mörker har jag hört. Min kamera är en Nikon D60, och den fungerar alldeles utmärkt för en nybörjare som mig själv. Det som fick mig att välja Nikon framför Canon är att jag tycker den känns mer genuin och mindre plastig.  Jag har fotat i lite drygt ett år och är verkligen inte alls påläst kring olika fototekniker, men försöker att oftast fota på manuellt läge. Utvecklas gör jag hela tiden. Just nu har jag stora ha-begär efter en trådlös fjärrutlösare och har mängder av idéer som jag vill förverkliga men aldrig riktigt lyckas ta mig tid till (eller har rätt väder för).

hur länge har du fotat och skrivit poesi? eller skrivit, för du skriver fantastiskt faboulust vackert. åh, ni förstår nog inte hur fantastiskt glad jag blir när ni skriver sådant till mig. Jag vet inte riktigt om jag kallar det jag skriver för poesi, men det kanske det är. Under svensklektionerna har jag alltid älskat att skriva, men det var först för ett och ett halvt år sedan som jag började skriva ordentligt på fritiden.

önskar jag vore lika vra som dig på att uttyucka mig i skrift. Hur gör du för att få fram så bra texter? Vad ger dig inspiration och har du några "regler" om vad/hur du ska skriva. åh, tack (sitter och storler för mig själv). Jag tror inte att jag har några regler om vad och hur jag ska skriva, sättet jag skriver på faller sig naturligt och har utvecklats under en tid, mitt skrivsätt är inte nödvändigtvis något jag försöker att ändra på. Dock kan jag vilja slå mig själv hårt över fingrarna när varenda textrad känns klichéartad, men då är det bara att omformulera. Jag skriverochskriverochskriver ibland så fasligt länge och blir i slutändan ändå inte nöjd, och gör precis tvärtom andra gånger; skriver jättefort och blir väldigt nöjd. Det viktigaste tror jag är att skriva mycket och att läsa mycket, då utvecklas man verkligen. Vad som ger mig inspiration är svårt att svara på, ibland får jag inspiration av fotografier, ibland av filmer, ibland av natthimmeln, ibland av att åka buss hem sent på kvällen tittandes ut på andra människor och in i olika fönster, ibland av något någon säger och ibland av något totalt annat. När jag känner att skrivkramp har infunnit sig eller att jag har inspirationsbrist vet jag inte riktigt vad det beror på, ibland behöver jag lite tidsbrist för att kunna skriva något bra och ibland behöver jag bara ta en promenad.

hur botar man skrivartorkan som sakta men säkert äter upp en inifrån?
Det är så svårt att svara på, kanske borde du bara skrivaskrivaskriva tills du kommer på något. Eller se på en vacker film, ta en promenad mitt i natten eller titta omkring lite på typ ffffound.com efter vackra bilder att inspireras av.

när du ska skriva någonting, hur gör du då? går det snabbt, måste du få inspiration någonstans ifrån eller skriver du på samma sak då och då? du skriver så himla fint ska du veta.  Först och främst: tack! Ibland skriver jag inte alls, ibland skriver jag hur mycket som helst, ibland lämnar jag en text orörd i flera veckor och ändrar sedan om precis allting med den. Det skiftar alltså ganska ordentligt.så, det var alla svar på frågorna ni så vänligt skickade. Nu ska jag packa iordning en väska till stockholm, och sen ska jag pussas. godnatt, sov så gott.

Upp