dags för ett livstecken kanske

Hej. Jag har saknat er. Förlåt.


Ständigt är jag någon minut försenad till Malmö Centralstation, känner andetagen rusa i halsen när jag kastar mig nerför rulltrapporna, skrattar nästan åt dramatiken i det långa steget före när jag slänger mig på tåget precis innan dörrarna stängs. Burlöv, Åkarp, Hjärup, Lund. Ständigt skånska i högtalarna, på föreläsningarna, i mitt kollektiv. Det finns poesi i diftongerna och triftongerna. Poesi i att vara en del av den trögflytande massan morgonpendlare. Poesi i hur dimman raderar gränsen mellan åker och himmel. Jag har ännu inte vant mig vid det här landskapets platthet, hur slumpmässigt husen tycks vara utkastade på allt det jordiga, hur ensamma de ser ut. Andra saker har jag vant mig vid. Det har skapats en rutin i var jag ställer mina skor i hallen, vanligtvis vaknar jag redan innan mitt alarm ringer, jag känner igen personalen på ICA, vet på vilken hylla kokosmjölken står. Jag har redan hittat personer som agerar bergsmassiv när allt stormar. Våra ögonbryn höjs totalt synkroniserat när ännu en någon mansplainar under ännu en av våra föreläsningar, vi dricker mousserande vin i nästanvårnatten, glittrar ikapp, skrattar högt åt och med varandra.

Det finns så många saker som inte alls är poesi. Hur mina organ känns när du är i närheten är inte en av de sakerna. Jag tror att jag är där jag vill vara, läser plötsligt meningen ”det finns flera orsaker till att man aldrig helt kan förstå en annan människa” mitt i ett resonemang om kommunikationsstrategier och kommunikationsstrukturer, tänker att jag studerar precis vad jag vill studera. Det har hänt att jag har hyperventilerat och hetsgråtit. Klockan två en lördagsnatt åkte jag till Köpenhamn på grund av bortlängtan och technoträngtan, dagen efter visste jag knappt vem jag var. Om nu någon någonsin kan veta det fullt ut.

Det här är också livet, bara på ett annat vis än vad jag är van vid. Jag tror att det har potential att bli helt jävla fantastiskt. Och sedan åt helvete igen och sedan fullkomligt magiskt och sedan förmodligen totalt jävla kolsvart och sedan kattungemjukt. Precis som det ska vara.

text
KÄRLEKSFÖRKLARINGAR

har ju längtat efter dessa ord. fint att känna att en där en vill vara, även om dagsformen kan variera.


malin

Blev fett glad när du dök upp i bloglovin-feedet! <33333


Veronica Jonsson

Dina ord är som alltid magisk poesi.


Maria

oj! känner att jag har varit dålig på att läsa här på ett tag. bor du i Malmö? Välkommen hit !!! mvh bloggläsare sen typ en evighet


Nellie

Blir alltid lika glad varje gång jag ser ett nytt inlägg från dig i min Bloglovin-feed.


Emil

du har varit saknad


linn

Älskar den här texten! som typ allt annat du skriver.


kaneli

<3 <3 <3


greta maria

Kattungemjukt det spar jag<3


oroshjärta

så fint så fint så fint <3


Johanna Olsson

dina ord <3
sparade detta inlägg i min rss-läsare så att jag skulle kunna läsa det vid tillfälle när jag verkligen skulle hinna fokusera och läsa det ordentligt, därför tog det mig ett gäng dagar att komma hit. men det var det värt. så bra du är så bra.


Karin

alltså åh, hur du skriver!! <3


melwa

Kom tillbaka nuuu!!!


Anonym

Upp