moseldalen versus smålands jerusalem

För ett år sedan var jag på utbytesresa i sydvästra Tyskland, där finns det vinodlingar och slott mest överallt. Jag och fem andra personer från min skola hade en väldigt fin och väldigt varm vecka boendes hos några tyska ungdomar. Om fyrtiofem minuter anländer dessa tyska ungdomar i Jönköping, då ska de få bo hos oss i en vecka och se hur vi har det här. Jag hoppas att gruvvisningen i Taberg, lektionerna på Per Brahegymnasiet, promenaderna längs Vättern och polkagrisprovningen i Gränna lever upp till deras förväntningar.


She was into S&M and bible studiesVi besökte fotografiska muséet, utforskade hur katastrofalt jobbigt det är att åka bil i stockholm (på grund av bilköer, enkelriktade vägar och skyhöga parkeringskostnader), pussade på finbjörk, hängde på ölområdet trots sjuttonårighet, tittade på det gamla barnprogrammet Peter och Petra, såg färjanhåkan (blev fullkomligt starstrucked, fast mest på låtsas), och åt onyttigheter mest hela tiden. Pop-pop-popaganda var inte fantastiskt, men det var umgänget och belle and sebastian och allt runtomkring. För visst dog jag lite av skottarnas charm, musikalitet och ödmjukhet. Ja, visst dog vi alla lite smått. Och idag är jag sjukare än någonsin.

inget annat än emmaboda
(bilderna är brutalt lånade av några vänner. tack♥)
emmaboda var mycket av allt, mycket av allt förutom musik. jag gillade trummor & orgel (gaaalet bra), the very best och crystal castles, men det var nästan det enda. annars var det folket som gjorde min festival, folket och hot tofu-grytan. men mest folket, hur god denna veganska gryta än var. emmaboda var fint, så himla fint.

och imorgon åker jag upp till stockholm i en fullastad bil med min bror och tre vänner. POP-POP-POPAGANDA! syns vi där? i publikhavet under bästa belle and sebastian kanske?
Upp