och så blev det något vettigt

Något vettigt var vad jag tänkte skriva, något om att tvåtusenelva ska bli året med enormt Å. Kanske en lång sammanfattning av mitt tvåtusentio, åtminstone några meningar om hur fint och vidrigt allt har varit. Något storslaget om livet, om framtiden, om allt som har gjort mig lycklig. Jag är tacksam över hur fucking fantastiska vissa av mina vänner är. De försöker visa för mig att ensamheten faktiskt är inbillad, de kommer hem till mig och kramar om mig hela natten om jag behöver det. De finns inte där enbart när vi har picknick, när vi skrattar och dansar, utan också när jag skrikgråter att allt är åt helvete. För tvåtusentio har känts jävligt åt helvete de sista månaderna, jävligt meningslöst. Jag har spekulerat i när vinden ska vända, när de fina stunderna ska ta överhanden, när jag ska sluta rymma från verkligheten för att den känns åtminstone okej, när jag ska sluta sakna så mycket att jag gråter och trillar ihop i fosterställning, när jag ska sluta tänka tillbaka tillbaka tillbaka. Jävlar vilket år helt enkelt.

Jag är tacksam över att ni läser vad jag skriver här, det känns hemskt bra, ibland oerhört blottat, men det är ju enbart mitt eget fel. Jag är tacksam över att jag fick ställa ut mina fotografier och texter på Galleri Koch i Stockholm i somras. Jag är tacksam över alla nya människor som jag har fått lära känna, inte minst dem jag har fått lära känna genom den här bloggen. Jag är tacksam över att jag fick vara kär under nästan hela tvåtusentio, att jag har fått tycka om och blivit omtyckt tillbaka, det var magiskt ända fram tills det gick åt helvete. Jag är tacksam över att jag i år blev tillfrågad att läsa mina texter på scen, att jag vågade och sedan har fortsatt. Jag är tacksam över min familj och mina släktingar. Jag är tacksam över allt som jag har fått lära mig i år, framförallt det väldigt självklara att det aldrig finns någon anledning att vara något annat än sig själv. Jag är jävligt tacksam överhuvudtaget, känner att så mycket är underbart, försöker ta mig igenom allt det som är motsatsen, väljer att inte nämna det hemska. För blickar jag inte framåt så är fosterställningen inte långt borta, då fastnar jag i dåliga tankemönster och allt som måste vara i imperfekt. Tvåtusenelva ska bli magiskt. Hand i hand ska Sophie och jag dansa oss igenom vårterminen, hand i hand ska vi springa ut genom Per Brahegymnasiets portar. Sen kan vi göra precis vad vi vill, och vissheten om den ovissheten är för tillfället det mest magpirrande jag känner till.

Q&Ahej. det är så att ni har blivit ganska många som hänger här, ännu fler efter ännu en fin niotillfem-incident. så jag tänkte, uttråkad och golvad av min feber som jag är, att en frågestund kunde vara på sin plats. jag får något att göra och ni får ehhhhh veta något om mig (STORHETSVANSIIIIIINNE). sååå. fråga på, fråga på, fråga på, jag svarar på nästan allt.

Utkast: Dec. 28, 2010
(alla bilder är lånade från circusboygotlonely)

jag vill ha lite mer is i magen, lyfta min haka lite högre, vara lite mindre mänsklig. jag var rädd för det här jullovet, så mycket tid till ensamhet och överanalyserande tänkte jag, och så blev det så här fint. jag mår stundtals okej, stundtals riktigt dåligt, stundtals riktigt bra. just nu är jag mest bara sjuk och ska spendera dagen med film, film och sen lite mer film. let's tipsa om fina saker:

en bok
För drygt ett år sedan lyssnade jag mycket på låten Asleep av The Smiths. Efter att ha dammsugit internet efter onödig kuriös fakta om låten och dess tillkomst snubblade jag över boken The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky. Och vilken perfekt översnubbling! Inte förrän den tjugofjärde december i år tog jag mig tid att faktiskt läsa boken. Men vad jag läste: från pärm till pärm på bara några timmar! Jag har knappt läst något så mänskligt förut, något så innerligt, något så vackert. The perks of being a wallflower handlar helt enkelt om hur det är att vara människa: hur man förändras, våra relationer till andra människor, att växa upp, att inte ha en aning. The perks of being a wallflower är fullkomligt magisk, jag tror att jag ska läsa om den.

en blogg
Circusboygotlonely (länk), här klickar jag in precis varenda dag i väntan på något nytt vackert. Mmm, vilken eskapismblogg, jag bara njuter.

något om musik
Jag lyssnar sönder låtar, that's how i roll och ingen kan förändra det. Jag faller för episka pianostycken, hård electro, den senaste covern i Glee och en gammal låt av Nina Simone. Just nu lyssnar jag sönder Love The Way You Lie av Rihanna och Eminem och Kärlek i paket av Babian. Dessutom strömmar Jackie Wilsons stämma ur mina högtalare mest hela tiden. En märklig blandning kan tyckas.

en tv-serie
Jag har skrivit om fire walk with me och cherry pie och special agent Dale Cooper och röda draperier och Dianne tusen gånger förut, så jag bör liksom inte göra det igen. Läs mitt gamla inlägg istället (länk). Twin Peaks är en fantastisk serie, och i julklapp fick jag dessutom av min bror den hemskt fina Definitive Gold Box Edition.

något om film
Ska jag tipsa om Blade Runner och En Kärlekshistoria som så många gånger förr, nej, det kan jag ju inte. Ni borde istället se någon riktig b-film á la Stephen King, det gör nämligen min bror och jag jämt och ständigt. Det finns inga filmer med mer mysig, märklig, obehaglig, amerikansk känsla. Kanske filmen It med clownen Pennywise som skrämde livet ur mig när jag gick i sexan? Eller varför inte Jurtjyrkogården? Kanske Children of the Corn? Eller en film på ännu lägre nivå, Manglaren? Min bror skulle även rekommendera er att läsa den långa bokserien The Dark Tower, men så extrem är inte riktigt jag.

något om livet
Det är fantastiskt. Livet alltså. Fantastiskt på så många olika vis. Saker förändras runt omkring mig, jag har förändrats, jag kommer att förändras, jag har hela världen framför mina fötter tack vare att jag är född i Sverige, jag kan ta ett tåg långt bort härifrån om jag vill det, jag kan studera gratis till nästan vad som helst innanför Sveriges gränser, jag kan ge min kärlek till vem som helst, krossa andras hjärtan, krossa mitt eget hjärta, hjälpa andra upp på fötter, få andra att vilja andas lite längre, jag kan förändra andra människors liv genom min blotta existens. Livet är ganska fantastiskt ändå, även när det är åt helvete.Upp