låt mig ta dig ut till rissne baby

oj. aj. för en timme sedan kom jag hem ifrån stockholm och imorgon är det visst dags för emmabodafestivalen. jag vet att jag förtjänar arkebusering (eller något betydligt mildare straff) på grund av dålig bloggning, men det kan ju inte riktigt hjälpas när det händer så många roliga saker hela tiden och min kamera dessutom är trasig. nej, det kan inte hjälpas. sååå, säg hej till mig på emmaboda (leta efter någon med centimeterlångt brunt hår förresten, jag var sugen på en förändring)! kram♥

om att stanna upp och tänka efter ungefär

Utanför fönstret, på innergården, dansar lövträden i vinden och ösregnet. Jag sitter på den rätta sidan av väggarna, fönstren och dörrarna - skyddad från omvärlden. Jag känner mig avskärmad från verkligheten trots att jag flera gånger om dagen vistas i den, liksom gör ett tillfälligt besök. Låter mina träskor klappra fram längs Östgötagatan, klappra in på Ica för att köpa mjölk och ägg, klappra omkring inne på galleriets perfekt slitna trägolv. Jag befinner mig mitt i verkligheten men kan ändå inte riktigt greppa att tiden fortgår och att jag mest bara flyter med. Mina vänner bor och befinner sig i en annan stad, mina borden och måsten och vanor och rutiner hängde jag på en krok innanför ytterdörren innan jag lämnade Jönköping, och min vardag behöver jag inte hitta tillbaka till igen förrän i slutet av augusti då skolan börjar. Dagarna passerar och liksom flyr in i varandra, blandas samman och flyter ihop. Jag lyssnar på pianostycken och Oskar Linnros, läser Kafka på stranden och förvånas varje morgon över hur soldränkt parkettgolvet är när jag drar bort draperiet som hänger för min säng.

Hela tiden kastas jag mellan att känna mig vuxen och att känna mig som ett småbarn. Igår tittade inte ens dörrvakterna på mig en extra gång innan de släppte in mig på nattklubben med tjugoårsgräns, idag sitter jag och funderar kring framtiden men inser att jag först måste spendera ett år till på gymnasiet, och kanske ännu längre tid i staden där alla känner igen alla och det inte finns några nya gathörn att upptäcka. Om fyra månader och nio dagar blir jag ”vuxen”, men jag är inte ens säker på om jag vet vad det innebär eller om jag är redo för denna nyvunna frihet som även kommer att medföra nyvunnet ansvar.

Den ensamhet och anonymitet som vissa människor upplever i större städer är så oerhört livsnödvändig för mig, ibland behöver jag verkligen stanna upp. Bara ta några djupa andetag, tänka igenom och tänka efter. Annars hastar jag på och låter tiden dra mig med sig trots att jag inte har någon aning om vart jag egentligen vill att den ska föra mig. Ibland undrar jag om någon människa egentligen är riktigt säker på det. Lövträden har nu slutat dansa för mig och jag tror att jag borde koka lite tomatsoppa innan jag somnar framför någon halvdålig film på tv. Just nu önskar jag mig ingenting mer än det här, jag vill titta på halvdåliga filmer och lyssna på Bonnie Tyler. För ibland behöver jag det.

VI KALLAR OSS GARDET


Vad är gardet? Vi är Julia Nilsson, Elinore Lindén Strand, John Erlandsson, Frida Gustavsson och Kajsa Boklund.
Tillsammans ska vi ställa ut konst på Galleri Kocks på Södermalm i Stockholm.

Detta är en utställning på temat makt. Men vad betyder egentligen begreppet makt? Vad innebär det för dig? För oss alla innebär det fullkomligt olika saker. Madonna-ideal och hora-bilden, bröstkorgsuppbändningar och mänsklighet, klassiska könsroller och nakna män, kvinnor på piedestaler och en mamma med psykoser. Detta är ärligt, detta är annorlunda och detta är vad vi kommer att visa er mellan den tjugotredje juli och fjärde augusti. Jag är så förväntansfull att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Inatt anlände jag till Södermalm och idag ska jag färdigställa det allra sista inför utställningen. Vad jag ska ställa ut får ni se på fredag, för då är det dags för vernissage, och då hoppas jag att ni kommer. Vernissagen pågår mellan klockan 13.00 och 20.00. Givetvis är det gratis, givetvis är alla välkomna och givetvis bjuder vi på vin och annat.

Galleri Kocks
Utställningen på facebook: klicka här
23 juli - 4 augusti
måndag - söndag kl 13-18
Vernissage 23 juli kl 13-20
Mer info: http://www.artup.se/

Upp