EN LISTA SOM ENBART HANDLAR OM MAT (hur underbart?!)


vad åt du senast?

Jag har ännu inte hunnit äta frukost, men sitter just nu under duntäcket och dricker en kopp kaffe med mycket mjölk. Brukar nästan aldrig dricka kaffe, men just idag kände jag mig lite extra seg i huvudet.

 

den sista måltiden, om du fick välja?
Svarade på denna fråga i december, så heh, här kommer svaret igen:
Fördrink: Något fancy, kryddigt, syrligt i ett kylt glas på hög fot

Förrätt: Toast Pelle Janzon

Huvudrätt: Moules marinière (har dock insett att det kallas Moules frites när blåmusslor äts med pommes? Mycket godare!)

Efterrätt: Crème brûlée

Övrigt: En cigarr, lite finsprit

 

bästa matstaden?
Berlin! 1) Det finns jättemycket knäpp/god/billig mat här och 2) det är den enda staden som jag verkligen har haft råd att äta på restaurang i

 

bästa restaurangmåltiden?
Alltså. Datschas ångkokta, smörstekta, spenatfyllda warenikis lagda i en himmelsk gräddig vitvinssås, toppade med en ångkokt laxfilé och laxkaviar. Känner en sådan kärlek inför denna rätt, dessutom låter den tyska beskrivningen på hemsidan så himla vacker: ”Gedünstetes Lachsfilet auf gebratenen Teigtaschen mit Spinatfüllung und einer Weißweinsahnesauce”

 

bästa snackset?
Dillchips!



vad orsakade förra bakfyllan?

Var kanske inte världens piggaste person i söndags efter att ha hängt med Albin i Görlitzer Park halva kvällen och sedan hamnat på en födelsedagsfest i ett tyskt anarkistkollektiv. Jag drack väl runt fyra eller fem öl, ett helt gäng klunkar whiskey, en drink med prosecco och något fläderaktigt, några glas mousserande och ytterligare några klunkar whiskey. Tror mest att det var blandningen som blev lite galen.

 

mat du älskar att ha hemma?
Edamamebönor! Chili! Ost!

 

vad blir det till middag?
Förmodligen potatisgratäng och en ruccolasallad med mycket champinjoner.

 

mat du hatar?
Ugnsbakad paprika fylld med typ ris. Så jävla vidrigt.

 

om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv?
Åh, chokladfudgetårtan från Johans i Jönköping. Med lite extra salt på.

 

typisk skollunch?
Heh, älskade verkligen vad vi vegetarianer (well, var ju vegetarian då, nu fisksyndar jag onekligen ganska ofta) fick äta på min gymnasieskola. När det serverades köttbullar, potatis och brunsås fick vi helt enkelt äta falafel, potatis och brunsås.

vad är det knäppaste i din kyl?
Hm, det faktum att vi har tre sorters ketchup trots att jag inte ens gillar ketchup? Vanlig ketchup, jättejättejättestark ketchup och curryketchup. Tror att de införskaffades när jag och min bror anordnade en afton då vi provade igenom det tyska, veganska korvutbudet. Här görs ju vegansk korv som ska likna olika tyska klassiker, typ Thüringenkorv och liknande.


och vad har du i grönsakslådan?

Har en kombinerad frukt- och grönsakslåda, och i den finns just nu morötter, vitkål, gul lök, vitlök, champinjoner, ruccola, chili, ingefära, apelsin, grapefrukt och ananas.

 

och ost?
Mozzarella, hård getost, Comté och något rivet Edamerliknande att ha på gratänger. Ost är det viktigaste som finns!

 

bästa stället att handla mat?
Hemköp vid Hornstull i Stockholm är riktigt magiskt, brukade dock mest ha råd att besöka Lidl och ostreorna på Högalidshallen när jag faktiskt bodde i staden. I Berlin handlar jag på Netto när jag behöver basgrejer, är ledsen över att vi inte bor supernära något Lidl. När jag vill fancya till det lite handlar jag på Real, vilket är absolut bästa stället om en vill gå omkring hur länge som helst, klämma på ostar och bli bjuden på Jägermeister. Frukt och grönt handlar jag på Eurogida, en strålande turkisk mataffär.

 

mat som du önskar du vore allergisk mot?
Är så oerhört tacksam över att jag inte är allergisk mot någonting alls, har bara fått kliande utslag en enda gång när jag hade ätit något kilo råa champinjoner.

 

vem får äta från din tallrik?
Människor jag känner, skulle ju onekligen bli lite lätt obekväm om jag satt på en uteservering och en främling kom fram för att ta en tugga av min mat.


Listan är brutalt stulen av wilderness. Nu ska jag äta frukost innan jag försvinner ut i den magiska sommarvärmen för att läsa text och skriva respons.

KÄRLEKSFÖRKLARINGAR

"mat du hatar?
Ugnsbakad paprika fylld med typ ris. Så jävla vidrigt."

Jakan! Så himla mycket jakan! Puss


Flora

Upp