hur hippt ett liv kan se ut utifrån (även fast det skaver en aning inuti)

MEN ÅH JULIA VARFÖR BLOGGAR DU INTE?!?!?! DET ÄR SÅ JÄVLA TYPISKT DIG!!!!!! Ja, förlåt, ja, jag vet. Men låt mig presentera *trumvirvel* en nästintill legitim orsak/ursäkt: jag medverkar i en liten filminspelning. Alltså har jag inte dansat för länge och glömt bort att gå hem (på många klubbar här finns det klotter och klistermärken med budskapet "don't forget to go home", en mening som borde vara Berlins officiella slogan).

Utöver mina andra mycket legitima orsaker/ursäkter (tysk grammatik i överflöd, märkliga extraräkningar, uppsägning av kontrakt, två besökare, lite hjärtesorg, lite ångest) har jag alltså hängt med den här personen. Julia ägnar sig för tillfället åt sitt filmskoleslutprojekt, en kortfilm om tre personer som kanske inte fungerar helt friktionsfritt ihop. Och så ville hon att jag skulle spela en av karaktärerna, och ja, det har jag ju aldrig gjort tidigare, så jag tänkte att det kunde vara roligt.

Så jag har till exempel ätit pizza under repetitionerna.

Och tvingats kedjeröka framför Brandenburger Tor tillsammans med min filmpojkvän (alltså, avlider) och min filmkusin.

Och en kväll tog vi Tempelhofer Feld med storm bara för att få andas lite.


Snart är jag tillbaka här igen. Puss.
KÄRLEKSFÖRKLARINGAR

Ja kom tillbaka snart! Din blogg är så rysligt fin.

Svar: Åh, gose då! :)))
ohhboy.blogg.se


kaneli

ditt liv asså LOVE IT XXX

Svar: (även fast det skaver en ganska rejäl aning inuti ganska ofta) (puss!)
ohhboy.blogg.se


oroshjärta

Livet ser så fin ut, njut och dokumentera! ( Gärna med lite närbilder på din "pojkvän) Kram <3

Svar: hehhee, vill egentligen visa femtioelvatusen bilder på det där mansobjektet, men det skulle nog vara lite skumt. kram!!!
ohhboy.blogg.se


Maja

Hej! Tack för en fin blogg! Jag undrar hur du tycker att den språkskola du läser på nu skiljer sig från den första? Åker själv till Berlin i februari för att läsa tyska men har lite svårt att bestämma mig för skola. Visst läser du på Die Deutschule nu? Vilken skola är, helt enkelt, bäst och varför? :) Ha det fint! Kramkram

Svar: Åh, jag vill definitivt rekommendera Die Deutschule som jag går på nu, den är mycket bättre än Hartnackschule (trots att en där kunde få stipendium och på så vis utbildningen betald, heh). Die Deutschule känns mycket modernare och stämningen är mindre mossig (har ännu inte varit med om någon lärare eller vikarie som är superstrikt, niar alla och vill bli benämnd med Frau/Herr och efternamn, något som lärarna tycktes föredra på Hartnack). Lärarna är engagerade och engagerande, klasserna mindre och lokalerna ganska gulliga. I receptionen är köerna alltid jättekorta och receptionisterna har full koll på vad CSN är och vet hur en fyller i deras formulär. Dessutom tycker jag att det är trevligare att hänga i Neukölln än i Schöneberg, men det är ju en Geschmacksfrage, så att säga. Har även hört mycket fint om Sprachenatelier i Friedrichshain, men den ska vara lite dyrare. Skriv gärna igen om du undrar någonting mer. Kram.
ohhboy.blogg.se


Sandra Nordlund

Tack för svaret! Känns om att det lutar mot Die Deutschule nu :) Återkommer definitivt med fler frågor framöver:) Kram

Svar: Die Deutschule är verkligen crème de la crème, kör på:) Kram.
ohhboy.blogg.se


Sandra Nordlund

Upp