en tisdag i berlin // julia dreams of sushi

Idag fick jag och min bror finbesök hela vägen från Sverige. ELSA!!! Vi hängde i vårt kök, pratade om viktigheter, drack te och kramades.

Och sedan kom Pascal också. Paret gillar jeans och polotröjor.

Efter att ha fått tips om en helt strålande asiatisk mataffär vid S Neukölln bestämde vi oss för att göra vår egen sushi. Det var så himla roligt och smakade dessutom magnifikt (åh, vad jag låter som en vandrande reklampelare idag)!

Sushin intogs på Jonatans sovrumsgolv tillsammans med ett gäng öl och väldigt mycket wasabi. Resten av kvällen drack vi Club Mate och Limoncello och pratade om politik. En dag som denna var precis vad jag behövde efter gårdagens helvete då hela världen var grafitgrå och skrivandet inte fungerade alls och jag trillade i trappan på biblioteket och mitt ansikte mest var en enda stor grimas på grund av extrem mensvärk. När jag till slut hamnade i en mataffär för att köpa mjölk så kände jag så mycket för att strypa hela jordens befolkning att jag tvingade mig själv att smeka en överdrivet mjuk filt i tre minuter bara för att komma på bättre tankar. Idag var en så väldigt mycket bättre dag. Och nu ska jag sova. Puss.
KÄRLEKSFÖRKLARINGAR

Jag är alldeles förundrad över folk som gör egen sushi och får det att smaka bra 😂💕 mitt ris går alltid åt skogen

Svar: åhnej, stackars då! men vad är det som går åt skogen med riset? använd en rejäl teflonkastrull! använd rätt mängd risvinäger! och koka mycket risgrynsgröt och risotto i dina dagar, då får en övning i hur en kokar rundkornigt ris till perfektion. :)
ohhboy.blogg.se


Daniella Åberg

Hahahah en filtsmekardag! Jag brukar hacka på fula hundar när jag känner mig lite småsur

Svar: hahahaha, också strålande metod!
ohhboy.blogg.se


Bea

det så utrolig koselig ut!

Svar: ohja, det var det! (:
ohhboy.blogg.se


Likegyldighet

Ska posta en liten present till dig idag så kanske det känns pyttelite bättre! Saknar dig! Kram!

Svar: åhåhåhåhå, finaste du! kramkramkram, och kom tillbaka snart!
ohhboy.blogg.se


Adna

Näe!!! vad fy tusan vad mysigt!

Svar: mhmmm, så himla perfekt tisdag!!!!! DU BORDE HA VARIT MED OSS, SLUTA TÖNTA RUNT I SVERIGE.
ohhboy.blogg.se


Hanna

visa mig affären (,är du gullig)!!!!

Svar: dit ska vi givetvis gå, kära du!!! och om du har bråttom och vill laga något magiskt redan idag så ligger affären i hörnet silbersteinstraße/karl-marx-straße. PUSS!
ohhboy.blogg.se


mockaj.

Julia, om jag inte minns helt fel så har du inte varit på Berghain ännu va? Har eventuellt råkat lova en vän att följa med dit om några veckor och jag är fasen livrädd pga för ung och för ocool. Samtidigt så måste man väl testa om man ändå bor här??? Detta känns fasen värre än slutprov, vill verkligen inte gå walk of shame efter ett nej av vakten.

Svar: Haha, nej, jag har inte varit där ännu. Eller, rättare sagt, jag har varit där en gång men blivit nekad. Dock väntade vi bara fem minuter i kön, och alla andra trettio personer framför oss i kön blev också nekade (förutom en eller kanske två). Sedan var det inte särskilt walk of shameigt alls, det är ju många fler som blir nekade än som kommer in. Och bland dem som blir insläppta finns det jättemånga som är "för unga och för ocoola", och bland de som blir nekade finns det fortfarande människor med lila hår och piercingar. Vissa vänner har varit där fyra gånger men ändå inte kommit in. Min bror var där igår, han bara tog en casual söndagseftermiddagspromenad tillsammans med en vän och kom in, haha. Och ärligt talat, bilden av och ryktet om Berghain är ju mycket häftigare än själva Berghain. Även där kommer du kanske plötsligt att stå mitt på dansgolvet, titta dig omkring och undra om det här verkligen är allt, om det här verkligen är vad det handlar om. Men givetvis måste du prova! Det måste jag också! Uppenbarligen tycker jag fortfarande att hela grejen känns lockande, det selektiva gör ju givetvis att en så himla gärna vill vara med de andra barnen och leka.
ohhboy.blogg.se


E

tycker så mycket om allt du gör här, julia.

Svar: åh, tack så väldigtväldigtväldigt!
ohhboy.blogg.se


matilda

Upp