alla texter som jag någonsin har skrivit handlar om att vara förvirrad

Alla texter som jag någonsin har skrivit handlar om att vara förvirrad. Mina drömmar är lika mångskiftande som ett gammalt blåmärke. Mitt konstanta tillstånd är mild livskris.

 

Fallenheten att bestämma sig för en enda sak och i samma ögonblick bli blind för alla andra alternativ, är en fallenhet som jag inte har. Det mjuka i det är att jag sällan fastnar i något dåligt för länge, att jag istället ständigt utvecklas framåt i tanken. Det hårda i det är att jag aldrig helt slutar tänka på alla andra liv som jag skulle kunna leva, alla andra möjligheter som jag inte tar tillvara på. Det hela skulle kunna sammanfattas som rastlöshet eller till och med konstant missnöjdhet. Den diagnosen skulle kunna tillskrivas mig. Dock tror jag inte att det hela är så enkelt. Jag betvivlar att en enda person som jag umgås med skulle välja att beskriva mig som missnöjd, snarare är jag den där personen som mitt i den mest genomträngande av februarivindar skulle kunna utbrista någonting om hur fantastiskt friskt luften smakar.

 

Ibland frågar jag mig om mitt framtida jag skulle vara stolt över den jag är nu, om hon skulle tycka att jag fattar vettiga beslut. Oftast kommer jag då fram till att mitt framtida jag förhoppningsvis är lika förlåtande som mitt nutida jag, att hon resonerar som så att jag ändå gör så gott jag kan och försöker lita på den där himla magkänslan och kastar mig ut istället för att stå still. Det måste ju ändå vara värt någonting, tänker jag.

 

När jag kom hem från Kraków i början av augusti ville jag ingenting annat än att gråta. Det kändes så in i helvete självklart att sitta på S-bahntågets smutsturkosa säten, att gå förbi Trödel Dödel 2 på Hermannstraße, att tvätta mina festivaldammiga kläder i Waschcenter Schnell & Saubers brandgula tvättmaskiner. Jag ville gråta för att allt det där snart skulle skrivas i imperfekt. Jag ville gråta för att jag hade bestämt mig för att säga upp mitt lägenhetskontrakt, packa mina väskor, flytta till Malmö, börja läsa till psykolog i Lund. Jag ville bara gråta.

 

Det som skavde i mig då, och fortfarande skaver i mig nu, är hur förälskad jag är i Berlin. Hur lugn jag blir av att gå längs gatorna här, hur lycklig jag blir av att varje dag förstå ännu ett tyskt ord, hur befriande det känns att ständigt vara omgiven av olika hitflyttade människor som kan utvidga min världsbild. Min konstanta känsla av mild livskris trivs bra i storstäder, jag mår bra av allt det storskaliga och anonyma som tillåter mig att vara vem som helst och samtidigt inte någon annan än den jag är. På sätt och vis tror jag att den här staden har gjort mig ärligare. Den har definitivt gett mig skinn på näsan och kött på benen. Den är min hittills största förälskelse. Den får mig fortfarande att börja fnittra. Och nu ska jag byta ut den mot någonting annat. Jag ska byta ut en stad som gör mig knäsvag mot en utbildning som jag alltid har drömt om. Jag ska låta nya personer tränga in under min hud, jag ska försöka få en stad som jag bara har besökt i några timmar att kännas som hemma, jag ska vänja mig vid att springa in i gymnasiebekantskaper på gatorna och säga hejhejdetvarsålängesenvisågs.

 

Så, efter denna Berlinrelaterade superlativsspya vill jag även tillägga att jag är ungefär hur exalterad som helst. Det bottenlösa magontet är uppblandat med totala glitterkänslor. Mina mångskiftande drömmar rymmer både eviga klubbnätter och utnötta psykologiböcker. Jag längtar efter att känna Malmös asfalt under mina fötter, att återigen kunna hitta dillchips i varenda mataffär, att ha råd att ringa till min mamma bara för att säga hej, att skaffa mig en universitetsvardag, att få bo i samma stad som massa fantastiska personer som jag redan känner och massa fantastiska personer som jag snart kommer att lära känna.

 

Om en och en halv månad flyttar jag ifrån Berlin. Allt är lite konstigt i mig just nu. Det är mittemellan och i slutet av och med tre tassar i någonting nytt. Och mitt i allt det här konstiga är det ju faktiskt inte konstigt att jag mår konstigt. Någonting annat hade varit, ja, konstigt.

text
KÄRLEKSFÖRKLARINGAR

Du är välkommen till Smålands nation, högsta berlinkomplexkvoten i Lund.


edvin

malmö är vackert och malmö är en stad som känns. Malmö är inte Göteborg eller Stockholm eller Lund. Malmö är Malmö och Malmö har havet och gröna parkerna och finaste biblioteket och kanske för få mysiga cafeer men ändå något och Malmö har köpenhamn och Malmö har Lund och Malmö har det skönt varmt på vintern och Malmö har cykelavstånd gångavstånd till allt. Och malmö har vit päls och man kan lyssna på Malmöcitylovesong när man går där med sitt trasiga hjärta på någon vacker gata. Och ja här finns måsar också förstås.

Svar: Alltså, den här kommentaren. Jag skulle kunna flytta till Malmö enbart på grund av den här kommentaren. Tack.
ohhboy.blogg.se


A

alltså oj, jag är just nu i Lund på utbyte. skulle vara fint att råkas!

Svar: ååh, mer än gärna! jag flyttar dock inte till malmö förrän i början av januari, först ska jag hänga en månad i stockholm. men om du är kvar då, så jättegärna!
ohhboy.blogg.se


Sara

Åh jag bor i Malmötrakten och tar hemskt gärna en öl eller en kaffe när du kommit hit! Känns som om vi skulle komma bra överens. Puss o kjam.

Svar: Visst ska vi ta en kaffe eller öl när jag kommer till Malmö, det låter ju strålande! Puss.
ohhboy.blogg.se


Ebbalisa

du är så himla modig<3

Svar: pusssss!
ohhboy.blogg.se


oroshjärta

Heja dig! <3

Svar: Puss Flora! <3!
ohhboy.blogg.se


Flora

Du skriver så bra och känner igen mig i så mycket. Att älska ställen en vill lämna och sakna sådant en aldrig upplevt. Gå sönder och rivas isär samtidigt som en bygger upp en starkare och modigare version av sig själv. Men både Lund och Malmö är fantastiska. Du kommer trivas här.

Svar: Åh, just precis exakt så. Och jag hoppas att du har rätt. Jag tror att Malmö kan bli förbannat jäkla bra.
ohhboy.blogg.se


kaneli

jag stannar ungefär till mitten av januari så vi borde hinna ses :)

Svar: det ser jag fram emot:)
ohhboy.blogg.se


Sara

Alltså, du är så otroligt bra på ord, du vet det va? Och jag hejar på dig!! Tror det kommer bli exakt hur bra som helst!

Svar: åh, jennifer då. en perfekt mjukhård kram till dig<3
ohhboy.blogg.se


jennifer

åh så fint

Svar: åh så tack!
ohhboy.blogg.se


k

hade exakt samma panik när jag flyttade ifrån london för att plugga på hyper island. och fan, det gör fortfarande panikont och jag kommer nog aldrig föredra stockholm över london men också är det på något jävla vänster det bästa jag gjort! så jag hejjar på dig, och älskar att du delar med dig. du kommer att göra succe. annars hoppa av och åk tillbaka!

Svar: just precis exakt så! ingenting är ju totalt och oåterkalleligt, och om en inte provar femtioelvatusen olika saker kommer en ju heller inte att komma på var en egentligen vill vara och vad en egentligen vill göra. jag hejar på dig, bara så du vet.
ohhboy.blogg.se


linn

Upp